Anemi (SWB)

Sto f-90, isabell, e Anart u Imra e Pegasus - Suliman

Anemi var ett fantastiskt litet sto med ett stort hjärta och ett ”väldigt bra hopphuvud” (kommentar från Sylve Söderstrand då Anemi var runt 5 år). Hon hade en mycket bra ridbarhet och var otroligt samarbetsvillig och ambitiös. Sitt underbara temperament och sin samarbetsvilja har hon nedärvt till sina avkommor. De är alla mycket trevliga och okomplicerade hästar med en mycket bra hoppteknik och även mycket goda rörelser. Hon föddes hos oss, juni 1990, på dagen två månader före Didrik och hon fick också lära Didrik och Hampus att rida, före ponnytiden.

Anemi visades på kvalitetsbedömning 1994, som 4-åring med föl vid sidan. Trots en fölunge hemma som distraherande faktor, vann hon Agrias hederspris för bästa fölsto i hoppning.

Hennes första två avkommor, födda -94 och -95, fick 8-8 i hoppbetyg på Strömsholm, i det som då kallades talangjakt hoppning för treåringar. Anemi är också mamma till underbara lilla Saponina, f -97, e Silbersee. Didrik tävlade henne, efter ponnytiden, upp till 130-hoppning och de fick flera placeringar i 120. Hon är nu såld som juniorhäst för fortsatt tävlande.
Avkommorna därefter är alla unga men verkar mycket lovande, framförallt hoppbegåvade med bra exteriörer och underbara temperament. Calici f-08, har deltagit i Hopphästklubbens talangjakt för Sylve Söderstrand, under våren 2010 och han har fått ett strålande betyg av Sylve. Han har 2013, som 5-åring, gått många felfria 110 och 120. Även systrarna Calcemi och Calcitonina är talangfulla hopphästar och Calcitonina fick 46,5p som hopptalang på 3-årstestet med 8,5 8,5 för sin hoppning.

Anemi har en systerdotter, Stellaria född -96, e Stanford – Epson – Pegasus. Stellaria deltog i 3-årstestet på Strömsholm -99 och fick betyget 9-9 för sin hoppning, 50 p totalt för hopp och 46 p för gångarter. Hon vann på Strömsholm det året och var därefter med i hoppfinalen på Elmia där hon kom 3:a och var bästa sto. Stellaria var då också dräktig med Electro, vilket resulterade i en mycket fin isabellhingst, Senator f-00. Stellaria är idag exporterad till USA, hennes son till Dubai och tyvärr är mamma Epsi död.

Anemi fick 2011 ett underbart isabellsto e Heartbeat. Fölungen är såld till Theresa Entin som även köpt Calcitonina. Anemi betäcktes inte 2011 och fick alltså inget föl 2012. 2013 fick hon sitt sista föl, en gudomlig liten fuxhingst efter Vivaldi K som tyvärr tragiskt dog vid dryga sex veckors ålder på grund av ett medfött hjärtfel.
Anemis avkommelista finns här nedan.

AnartHartungIlmengrundHumboldt
Ilona
HarfeAltan
Harmonie
Annika (13)BarbarossaNovarro
Vera (48)
AloiDaladier xx
Ala
ImraPegasusDragosTaktik
Ulla
Lonicera (57)Alcasar
Lidice (57)
FatimaSulimanSultan
Kanya
PhilippaMarten x