Om oss

Bäcken

Familjen Nordin består av Camilla och Mats med sönerna Didrik och Hampus.

 

Camilla Ranje Nordin, är husdjursagronom, diplomerad hästmassör och equifysioterapeut och har bl a i 20 år (1995 - 2015) varit lärare på naturbruksgymnasium med häst- och hundinriktning. Undervisade i anatomi, fysiologi, djursjukvård, utfodring, mikrobiologi, genetik och avel. Hemma ansvarar hon för hästarnas foderstater, dagliga skötsel och hantering. Driver sedan 2015 egen verksamhet i XC Equimassage & Friskvård och arbetar främst med djupvågsbehandling och fysioterapi av hästar men även ryttare. Arbetar även på konsultbasis för Fascia Innovation AB med forskning om fascia och en mer holistisk syn på kroppen.

 

Didrik Nordin, gick ut Hippologigymnasiet på Flyinge våren 2009. Därefter blev han kvar i Skåne, som elev hos Jens Fredricson, tills Jens flyttade upp till Strömsholm hösten 2010. Han arbetade under flera år heltid med utbildning och tävling av unghästar, bl a ett par år hos Sylve Söderstrand på Rekasta utanför Enköping. Numera studerar han på heltid och arbetar enbart med våra egna hästar. För närvarande tävlar Didrik Ciluette XC och King of Diamonds XC.

 

Hampus Nordin, arbetar sedan augusti 2014 som utvecklare på Equipe AB i Helsingborg. En ypperlig kombination att utnyttja sin hästerfarenhet med ett brinnande intresse för programmering. Hampus var en duktig ryttare och tävlade ponny och även lite häst tillsammans med brorsan, men rider inte längre då intresset för datorer och programmering har tagit överhand. Han har en otroligt lugn och fin hand med hästarna så hans insatser i hantering av föl och unghästar saknar vi då han nu inte är hemma så ofta.

 

Mats Nordin, var civilingenjör och egenföretagare inom IT och datasektorn. Utförde mycket av den dagliga häst- och stallskötseln. Mats lämnade oss mycket plötsligt och chockartat den 15 november 2022.