Om oss

Bäcken

Familjen Nordin består av Camilla och Mats med sönerna Didrik och Hampus.

Camilla Ranje Nordin, är husdjursagronom, diplomerad hästmassör och equifysioterapeut och har bl a i 20 år (1995 - 2015) varit lärare på naturbruksgymnasium med häst- och hundinriktning. Undervisade i anatomi, fysiologi, djursjukvård, utfodring, mikrobiologi, genetik och avel. Hemma ansvarar hon för hästarnas foderstater, dagliga skötsel och hantering. Driver sedan några år eget i XC Equimassage & Friskvård och arbetar främst med djupvågsbehandling och fysioterapi av hästar men även människor och hundar.

Mats Nordin, är civilingenjör och egenföretagare inom IT och datasektorn. Utför hemma mycket av den dagliga häst- och stallskötseln.

Didrik Nordin, gick ut Hippologigymnasiet på Flyinge våren 2009. Därefter blev han kvar i Skåne, som elev hos Jens Fredricson, tills Jens flyttade upp till Strömsholm hösten 2010. Därefter har han under flera år arbetat heltid med utbildning och tävling av unghästar, bl a ett par år hos Sylve Söderstrand på Rekasta utanför Enköping. Numer jobbar han i princip enbart med våra egna hästar. För närvarande tävlar Didrik Noisette XC.

Hampus Nordin, arbetar sedan augusti 2014 som utvecklare på Equipe AB i Helsingborg. En ypperlig kombination att utnyttja sin hästerfarenhet med ett brinnande intresse för programmering. Hampus ansvarar fortfarande för hemsidan och är en duktig fotograf. Var en mycket duktig ryttare och tävlade ponny och även lite häst tillsammans med brorsan, men rider inte längre då intresset för datorer och programmering har tagit överhand. Han har en otroligt lugn och fin hand med hästarna så hans insatser i hantering av föl och unghästar saknar vi då han nu inte är hemma så ofta.